وبسایت پونیشا: مهم نیست با چه دقتی برای کلماتتان برنامهریزی میکنید، چرا که در اختیار شما نیست که پیامتان چطور دریافت میشود. البته موارد متعددی در کنترل شما هستند مانند به جا بودن، قوت و میزان صدا. دانستن تواناییها و از قبل آماده شدن، به شما این امکان را میدهد که از هر فرصت بطور حداکثر برای برقراری ارتباط استفاده کنید. در ادامه پنج نکته ذکر میشود که در این مسیر به شما کمک میکند:
۱- بدون فکر و فیالبداهه سخن نگویید.
هر مکالمهای که بعدها در مورد آن افسوس میخوریم یک علت مشترک دارند: فکر نکردن پیش از سخن گفتن. قبل از به اشتراک گذاشتن افکارمان، زمان زیادی را برای تحلیل آنها در اختیار داریم. اگر مکالمه یا جلسه شما ارزش برنامهریزی را دارد، ارزش آن را هم دارد که دقایقی را برای ایجاد طرحی کلی صرف کنید. برای یک مکالمه مهم، گفتوگو را با یک همکار قابل اعتماد انجام دهید تا بتوانید اشکالات را رفع کنید.
۲- آن را از دید شنونده مورد توجه قرار دهید.
به هنگام ایجاد استراتژی برای صحبت کردن، خود را در موقعیت طرف مقابل قرار دهید. این کار باعث ایجاد یک رویکرد متعادل میشود و شما را آماده میکند که تنها به موقعیت خود توجه نکنید و هر عمل متقابلی را مورد چالش قرار دهید.
۳- برای پاسخهای مختلف آمادگی داشته باشید.
کسی نمیتواند با قطعیت بگوید که پاسخ طرف مقابل چه خواهد بود. با پیشبینی کردن پاسخهای منفی یا سوالی، شانس خود را برای یک گفتوگوی خوب افزایش دهید. در این صورت احتمال کمتری برای غافلگیر شدن وجود دارد.
۴- با دلیل و منطق عمل کنید.
نقطهنظری که با منطق و اطمینان بیان شود، کمتر با خصومت روبهرو میشود. نکته این است که گفتوگو را تا جای ممکن با دلایلی که با دادهها و حقایق همراه شدهاند پیش ببرید.
۵- جنبه احساسی را فراموش نکنید.
همانطور که مورد شماره چهار اهمیت منطق را تأکید میکند، مهم است بدانید که احساسات، اغلب از منطق پیشی میگیرد. تأثیر احساسات را در درک پیامتان نادیده نگیرید و بدانید کلماتتان چه احساساتی را برانگیخته میکنند.