ریشه واژه «استراتژی» واژه یونانی «استراتژیا» (Strategia) به معنای «فرماندهی و رهبری» است. اکنون معنای ساده استراتژی عبارت است از یک طرح عملیاتی به منظور هماهنگی و سازماندهی اقدامات برای دستیابی به هدف. در واقع استراتژی یک عنصر در یک ساختار چند بخشی است: اولین بخش اهدافی هستند که باید به آنها دست یافت . دومین بخش استراتژی های موردنظر برای دستیابی به آن اهداف است. سومین بخش تاکتیک ها به مفهوم استفاده عملی از منابع اختصاص یافته می باشد.
امروزه به دلیل افزایش رقابت در امور تجاری برای رسیدن به هدف می بایست یک استراتژی مناسب تهیه نمود. این امر در راه اندازی وب سایت ها نیز صدق می کند. هر شرکت طراح سایتی می بایست برای رسیدن به هدف مشتری خود یک استراتژی مناسب تهیه کند. البته در اینجا استراتژی به مفهوم هدف نیست بلکه اقدامات و برنامه هایی برای نیل به اهداف از قبل تعیین شده، می باشد. در نخستین قدم شرکتی که طراحی سایت شما را عهده دار خواهد شد می بایست استراتژی خود را در موارد زیر به شما ارائه دهد :
– تحقیقات برای کلمات کلیدی
– قواعد کلی برند (Brand)
– پیدا کردن هویت اصلی کاربران (مشتریان آنلاین) جامعه هدف
– استراتژی های بازاریابی
دوین برنامه و پلن کاربردی در طراحی سایت یکی از مهمترین مراحل پیش از طراحی وب سایت مورد نظرتان می باشد که بعد از مرحله تعیین استراتژی در شرکت طراحی سایت تدوین و برنامه ریزی می گردد.
این مرحله شامل تهیه پلن معماری اطلاعات جهت طراحی و برنامه نویسی، تهیه پلن نقشه سایت و شیوه اتصال و ارتباط هر صفحه به دیگر صفحات داخل وب سایت، انتخاب مدل گرافیکی برای طراحی سایت، رعایت هویت برند و پیش نیاز های سایت می باشد که پیش نیاز ها خود شامل تهیه مستندات مربوط به نرم افزار وب سایت، انتخاب پایگاه داده و بانک اطلاعاتی و تامین فضای میزبانی وب می باشد. پس از تکمیل این مرحله مرحله ساخت سایت آغاز خواهد شد.
سومین گام مربوط به طراحی سایت، ساخت نام دارد که شامل مراحل طراحی گرافیکی سایت ، استفاده از شیوه نامه های آبشاری (CSS) و XHTML معتبر و صحیح ، برنامه نویسی و آماده سازی نرم افزار مدیریت سایت ، پیاده سازی عناصر عملکرد ، طراحی و نظم داده ها و بانک اطلاعاتی ، انجام آزمایشات اولیه، برطرف کردن باگ های احتمالی ، استقرار و در نهایت در دسترس قراردادن وب سایت می باشد.
برای بهره برداری موثر از طراحی سایت انجام شده، گسترش و پیشبرد یکی از مهمترین مواردیست که بعد از استقرار وب سایت صورت می گیرد که خود شامل 5 مرحله ی ایندکس کردن صفحات در موتورهای جستجو، بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) ، اطلاع رسانی از طریق کمپین های بازاریابی ایمیلی، تحقیقات برای کلمات کلیدی و بازبینی در آنها، بازاریابی شبکه های اجتماعی می باشد.
حال با آنچه در این مطلب و مطالب قبلی که به صورت مختصر به مراحل طراحی سایت اشاره شده می توانید به درستی برای طراحی سایت خود، بهترین شرکت را پیدا کنید. اما به یاد داشته باشید، برای تغییر طراحی گرافیکی و ظاهری وب سایت خود همیشه می توانید اقدام کنید، ولی آنچه با تغییر شما را به چالش های فراوان و افول فروش از طریق وب سایت و از بین رفتن صفحات ثبت شده وب سایت شما در موتورهای جستجو می شود، مراحلی است که در بالا به وضوح برای شما شرح داده شد.