ادیت چیست؟
هر فرایندی که باعث تغییر در یک تصویر بشود را ادیت میگویند. تفاوتی ندارد که این تصویر دیجیتال یا آنالوگ و حتی یک تصویر کشیده شده به وسیله دست باشد. تصاویر آنالوگ شامل ادیتهای سنتی بوده که معمولا این ویرایشها به وسیله قلمهای بادی و … ایجاد میشدند. در حال حاضر ویرایشها با امکانات جدید و پیشرفته به وسیلهی نرم افزارهای هوشمند ویرایش تصاویر (نرم افزار هایی از قبیل نرم افزار فتوشاپ)، بر روی تصاویر دیجیتال اعمال میشوند. امروزه ادیت تصاویر تنها بر روی رایانهها انجام نمیشود؛ بلکه با پیشرفت تکنولوژی؛ امروزه شما قادر هستید حتی به وسیله تلفن همراه هوشمند خود، تصاویرتان را ادیت کنید. ادیت تصاویر در حال حاضر تبدیل به یک امر عادی و بسیار همه گیر شده است.
یکی از اساسیترین رکنهای عکاسی صنعتی، ادیت تصاویر میباشد و این عنصر، بخش جدایی ناپذیر عکاسی حرفهای و استودیو های عکاسی می باشد. حال که با ادیت تصاویر تا حدی آشنا شدیم؛ در ادامه به تاثیرات ادیت بر روی تصاویر خواهیم پرداخت.
تولید تصاویر به صورت خام توسط دوربین های عکاسی
در سالهای گذشته، کیفیت تصاویر به واسطه پیشرفت تکنولوژی و دوربین های عکاسی، رشد بسازایی داشته است. نقطه عطف این امر در گرو معرفی فایل خام یا فرمت عکس (RAW) میباشد. از آنجایی که اکثر دوربینهای ارائه شده در بازار، خروجی عکس را به صورت خام ایجاد میکنند؛ استفاده از نرم افزارهای جانبی جهت ادیت تصاویر بسیار حائز اهمیت خواهد بود. فایل های خام، که هنوز به مرحله ویرایش نرسیده اند؛ حاوی جزئیات بیشتری هستند. به همین دلیل ادیت پذیری بیشتری نسبت به سایر فرمتها خواهند داشت.
عکاسی دقیق تر، ادیت تصاویر کمتر
در ویرایش عکسهای صنعتی به کمک نرم افزارهای مناسب در این حوزه، تنظیمات و اصلاحات متعددی باید صورت پذیرد. این اصلاحات میتواند شامل: تنظیم ترازسفیدی، دمای رنگ، درخشندگی، کنتراست، شارپنس، اصلاح پرسپکتیو و در برخی زمان ها، روتوش کردن سوژه از موارد ادیت عکسها میباشد.
مواردی که در قسمت بالا ذکر شده است؛ همگی نیاز به اصلاح ندارند؛ هر چه سوژه را بهتر نورپردازی کنید؛ در زمان ادیت تصاویر دردسر کمتری خواهید داشت.
بدون رعایت نکات عکاسی در نورپردازی، زمان بسیار زیادی برای برطرف کردن مشکلات داخل تصاویر باید صرف شود. این از مسائلی خواهد بود که بین یک استودیو عکاسی حرفه ای و آماتور، وجه تمایز ایجاد میکند. البته ویرایش تصاویر با دقت بالا، برای آن که خروجی متفاوت و برجسته ای را ارائه کند. در صورتی که زمان بسیاری برای آن گذاشته شود؛ اصلا ایده ای بدی نخواهد بود. به همین دلیل باید بین عکاسی با دقت و ویرایش تصاویر متفاوت که زمان قابل توجه ای را از شما بگیرد، تفکیک قائل شوید.
ادیت تصاویر صنعتی با دو محور کلی
هرچند که ادیت تصاویر را نمیتوان با تقسیم بندی های مشخص، دسته بندی کرد؛ اما در حوزه کاری مرتبط به عکاسی و استودیو های عکاسی صنعتی، محوریت اصلی عکاسی در دو نوع عکاسی صورت میگیرد و به طبع همین موضوع، ادیت تصاویر نیز این دو محور را پیروی خواهند کرد. ادیت با زمینه ساده (پس زمینه تک رنگ) و ادیت عکاسی چیدمان
ادیت محصولات با زمینه ساده
عکاسی با زمینه تک رنگ و ساده به دلیل تمرکز بیشتر بر روی خود محصول، اهمیت و طرفداران بسیاری دارد. (از جمله در عکاسی پرتره و یا عکاسی از محصولات). استفاده از زمینهی سفید در تصویربرداری پرتره میتواند نیازهای مشتریان را تا حدود زیادی برطرف کند. چرا که در این نوع عکاسی، بیننده تصاویر را معطوف به خود سوژه خواهیم کرد. این کار از حواس پرتی های احتمالی در دیدن عکس، جلوگیری می کند. همانطور که احتمالا می دانید؛ برای عکاسی در زمینه سفید، عکاس کافیاست سوژه را مقابل دوربین عکاسی قرار دهد. سپس زمینهای تک رنگ در پشت آن نصب کند و با استفاده از یک فلاش استودیویی، عکس خود را ثبت کند. در همین راستا ادیت تصاویر با زمینه ساده، صورت خواهد پذیرفت. نهایتا ادیت تصاویر زمینه ساده به دلیل تک رنگ بودن پس زمینه دردسر کمتری برای ادیتورها به همراه خواهد داشت.
2- عکس از محصولات با زمینه چیدمان
چیدمان در عکاسی مفهومی آشکار دارد که باید آن را به طور ساده و تخصصی بیان کرد، زیرا همانطور که از نام آن پیداست باید تمامی عناصر موجود در کادر عکاسی را به روشی تخصصی و زیبا بچینیم که این نوع چینش باید با علم به تاثیر نوع چیدمان میباشد.
در موارد مختلف ممکن است به دلیل عوامل گوناگون نوع چینش به طور کل متفاوت باشد به همین خاطر است که میگوییم این کار میبایست با علم و آگاهی انجام شود، این مدل از عکاسی تقریبا در سال ۱۸۴۰ ثبت شده و از آن تاریخ به بعد مورد توجه عکاسان قرار گرفته است. این سبک که با نام دیگر عکاسی کارگردانی نیز شناخته میشود، عکاس مانند یک کارگردان به دنبال چینش صحنه عکاسی خود خواهد بود تا به کمک این عمل بیننده را محو تماشای عکس گرفته شده نماید. لازم به ذکر است این نوع عکاسی نیازمند زمان بیشتری میباشد و همچنین عکاس باید نوآوری و خلاقیت داشته باشد.
روتوش عکس
عکاسی در حالت RAW بهترین نتیجهها را برایمان رقم خواهد زد. در این حالت حداکثر کیفیت کار حاصل میشود. به این معنی است که میتوان تصاویر گرفته شده در Adobe camera Raw ویرایش کرد، تا آنها به فرمت قابل خواندن تبدیل شوند. در این مرحله میتوان تغییرات قابل توجهای را به وجود آورد اما بهتر است قبل از تغییرات بر روی برخی از موارد مهم تمرکز شود. در مرحله بعد افزایش تیز بودن یا شارپ بودن تصویر ایده خوبی است، البته برای اصلاح هر نوعی از اعوجاج، باید تصحیح لنز یا lens correction را فعال کرد. در محیط Camera Raw (که مشابه Lightroom Classic است) در زیر منوی Basic.
مجموعهای از اسلایدرهای مفید و همچنین گزینهای برای تغییر تعادل رنگ سفید وجود دارد که همه این اسلایدرها میتواند مفید باشند اما بستگی به عکسی که ثبت کردهاید دارد. مهم تر از همه، اسلایدر “Clarity” است. اسلایدر Clarity باعث میشود که کنتراست میانهای به تصویر افزوده شود و سبب متمایز شدن موضوع نیز میشود.
حذف سایه و رفلکس در عکاسی
روشهای دیگری هم برای تهیه عکسهای زمینه سفید محصولات وجود دارد که زمان ادیت عکسهای صنعتی را کاهش میدهد. به عنوان مثال محصولات سبک وزن را با نخهای نامرئی می توانید در زمینه سفید عکاسی کنید. دقت داشته باشید که نورپردازی را به گونهای تنظیم کنید که سایه محصول بروی پس زمینه نیافتد. برای عکاسی از محصولات با سایز و وزن متوسط هم از میزهای بک لایت میتوان استفاده کرد. این میزها زمینه و پس زمینه یک تکه و منحنی با نورپردازی از پشت دارند.
جلوه های ویژه در عکسهای صنعتی
جلوههای ویژه در عکاسی را میتوان بعنوان بخشی از ادیت مدرن برای برخی عکسها با اهداف مشخص معرفی کرد.
بخشی که در بعضی سفارشات باعث کامل شدن عکس نهایی میشود.
ایجاد سایه و یا رفلکسهای سوژه برروی زمینه در عکسهای محصول کاربرد دارد . برخی مواقع افکتهای نوری و تمهای رنگی با اهداف مشخص در عکاسی فضاهای صنعتی مناسب خواهد بود.
البته افکتهای متعددی قابل استفاده است اما حتما میبایست متناسب با نیاز و ایده عکس اجرا شود.
مدیریت رنگ در ادیت
مدیریت رنگ بخشی است که باعث میشود رنگهای عکس، کمترین اختلاف را با رنگهای اصلی سوژه داشته باشد. این نکته در بعضی سفارشات اهمیت بسیاری خواهد داشت.
دوربین، نمایشگر کامپیوتر و دستگاههای چاپ دارای فضاهای رنگی مختلفی است. پروسه صحیح ویرایش عکس مستلزم کالیبره بودن ۳ ابزار ذکر شده است که هر کدام توسط کالیبراتور مختص خود انجام می شود.
پس از کالیبره شدن هر دستگاه پروفایل ICC آن ذخیره خواهد شد. با انجام این مراحل به یک خروجی با جزئیات رنگی مشابه سوژه ی اصلی خواهیم رسید.
سخن آخر
ویرایش عکسهای صنعتی، بخشی مهم و تاثیرگذار در بالا بردن کیفیت عکس گرفته شده با دوربین خواهد بود چرا که عکسهایی که با دوربین گرفته میشود خروجی نهایی قابل ارائهای برای مشتریان نخواهد بود و این امر نیازمند دقت و حساسیت زیاد میباشد. استودیو میسان وب با استفاده از همکاری ادیتورهای برجسته با دانش و تجربه کافی در این زمینه این اطمینان را به مشتریان میدهد که عکسهایی لت کیفیت قابل قبول در اختیار آنها بدهد